Δύο έργα αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής στην Καισαριανή

Μία Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Ολοκλήρωση Οριστικού Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Καισαριανής», συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ και άλλη μία με αντικείμενο την «Βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης δύο παιδότοπων στο Δήμο Καισαριανής», συνολικής δαπάνης 189.545,69 ευρώ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

Σκοπός του πρώτου έργου, είναι η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων σε ένα ευρύ δίκτυο οδών (69 σημεία), προκειμένου να αντιμετωπισθεί το υπάρχον πεπαλαιωμένο και μη επαρκές, δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου Καισαριανής.

Σκοπός του δεύτερου έργου είναι η ανάπλαση δύο παιδότοπων του Δήμου Καισαριανής ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς για τα παιδιά. Σύμφωνα με το ΔΤ της Περιφέρειας: “Οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα στο πάρκο Σκοπευτηρίου, έκτασης περίπου 1.000 τετραγωνικών, καθώς και στην παιδική χαρά εντός του πάρκου της 2ας Μάη, έκτασης περίπου 1.100 τετραγωνικών. Επισημαίνεται ότι και στους δύο παιδότοπους τα όργανα και τα δάπεδα θα είναι πιστοποιημένα κατά ΕΛΟΤ και θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας των προτύπων”. 

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.