Ένταση στην Αμφίπολη - Ο Δήμαρχος εμπόδισε την επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην Αμφίπολη όταν ο Αμερικανός Πρέσβης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα θέλησε να επισκεφτεί τον τύμβο Καστά.

Οι δύο άντρες έφτασαν στο λόφο Καστά χωρίς να ειδοποιήσουν τον Δήμαρχο με αποτέλεσμα να υπάρξουν απρόβλεπτες αντιδράσεις. Στην είσοδο του ταφικού μνημείου τοποθετήθηκε ένα γκρέιντερ, ώστε να μην μπορέσουν να περάσουν στα ενδότερα, με τον κόσμο στο σημείο να πληθαίνει.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του seleo.gr ο δήμαρχος της περιοχής Κ. Μελίτος που εκείνη την στιγμή ήταν παρών σε έργα που γινόταν στο δρόμο που οδηγεί στον τύμβο – ο οποίος ήταν κλειστός –  είδε έκπληκτος ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συνοδεύουν τον αξιωματούχο αφού ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί για την επίσκεψη.

Έτσι αποφάσισε να μην σταματήσει τα έργα που βρισκόταν σε εξέλιξη, κρατώντας αποκλεισμένο τον δρόμο δίνοντας εντολή στο γκρέιντερ που έσκαβε για να τοποθετηθούν σωλήνες να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες.

Χρειάστηκε να παρέμβει ο περιφερειάρχης Α.Τζιτζικώστας ζητώντας από τον δήμαρχο να δείξει κατανόηση και να αποσύρει το μηχάνημα από τον δρόμο για να περάσει ο Αμερικανός πρέσβης και να επισκεφτεί τον τύμβο Καστά.