Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Aυξάνονται οι μετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα

Την καθημερινή είσοδο 150 μεταναστών κατά μέσο όρο στην Ελλάδα αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι τελείωσε το ερμητικό κλείσιμο της οδού αυτής, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΟΜ.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι μηδενικές αφίξεις ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας είναι παρελθόν. Μπορεί ο αριθμός όσων περνούν στην Ελλάδα να είναι δραστικά περιορισμένος σε σχέση με το διάστημα που υπήρξε κορύφωση του δράματος με χιλιάδες αφίξεις, αλλά οι έστω μικρές ροές που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες δεν πρέπει να μείνουν απαρατήρητες.

«Οι αφίξεις στην Ελλάδα που είχαν μειωθεί σε μηδενικά επίπεδα, αυτό τον μήνα ξεκίνησαν πάλι να αυξάνονται. Τις τελευταίες τρεις ημέρες είχαμε 150 ανθρώπους να φτάνουν στα νησιά κάθε μέρα. Αυτό δείχνει ότι αυξάνονται πάλι οι ροές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζόελ Μίλμαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Γενεύη.

«Μπορεί αυτό να οφείλεται στον καιρό, μπορεί σε μια σειρά άλλων πραγμάτων, μπορεί να σημαίνει ότι οι διακινητές γίνονται πιο εφευρετικοί» πρόσθεσε ο κ. Μίλμαν.

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται με βάση τις καθημερινές καταγραφές που κάνει το συντονιστικό της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, από τις 18 Απριλίου μέχρι και σήμερα, 22 Απριλίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταγράφηκαν οι παρακάτω αφίξεις:

Δευτέρα 18/4: 66 άτομα
Τρίτη 19/4: 150 άτομα
Τετάρτη 20/4: 176 άτομα
Πέμπτη 21/4: 214 άτομα
Παρασκευή 22/4: 50 άτομα.