"Επαναλειτουργία της ''Ηλεκτρονικής Αθηνών" ή αποζημιώσεις στους εργαζόμενους"

Με αφορμή την πτώχευση της “Ηλεκτρονικής Αθηνών”, το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά θεσμικές αλλαγές από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου οι βασικοί μέτοχοι μιας επιχείρησης να μην χρησιμοποιούν το πτωχευτικό δίκαιο για την αποφυγή εξόφλησης των εργαζομένων τους, και για τη διευκόλυνση της αυτοδιαχείρισης πτωχευμένων επιχειρήσεων.

Το αίτημα είναι είτε να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, να εξασφαλιστούν τουλάχιστον οι αποζημιώσεις των εργαζομένων αλλά και η ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.

Στην σχετική ανακοίνωση καταγγέλλεται η «απαράδεκτη ενέργεια την διοίκησης της εταιρείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, να προχωρήσει εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους σε πτώχευση της επιχείρησης, πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο 450 εργαζόμενους».

«Η διοίκηση της εταιρείας μπορεί και πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασής της και στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για επαναλειτουργία της επιχείρησης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Σε άλλη περίπτωση, οφείλει να εγγυηθεί την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και να μην κρυφτεί πίσω από την απόφαση πτώχευσης του δικαστηρίου και τον ορισμό σύνδικου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.