Παραιτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ι. Ράμμος

Διώκεται για την υπόθεση με τις offshore του Γ. Καρατζαφέρη

Την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Ιωάννη Ράμμου ζήτησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης μετά την ενημέρωση που είχε τη Δευτέρα από τον ίδιο τον Ι. Ράμμο σχετικά με την εμπλοκή του σε διερευνούμενη από τη Δικαιοσύνη και άσχετη με την περιφέρεια, ποινική υπόθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.
Ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας εμφανίζεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τις offshore του Γ. Καρατζαφέρη μέσα από τις οποίες κατηγορείται ότι έρρευσε «μαύρο χρήμα» για προμήθειες σε εξοπλιστικά προγράμματα.
Όπως είχε γράψει και «Το Βήμα» την Κυριακή, εναντίον του Ι. Ράμμου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» – τα άλλα πρόσωπα στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη είναι ο Γ. Καρατζαφέρης, οι ιδιοκτήτες της γαλλικής εταιρείας Kestrel Σταύρος Κομνόπουλος και Αλέξανδρος Τσάτσος και οι στρατιωτικοί Θ. Μόσχος και Π. Στράντζαλης.
Η διαδικασία αντικατάστασης του αντιπεριφερειάρχη θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε για την υπόθεση: «Ζήτησα από τον κ. Ράμμο να υποβάλει την παραίτησή του. Στην πορεία μας με διαφανείς διαδικασίες και καθαρή διοίκηση, δεν θα επιτρέψω καμία σκιά. Ακόμα και για την παραμικρή υπόνοια, η μηδενική ανοχή είναι μονόδρομος. Ύψιστος στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς».
Η επιστολή παραίτησης του Ι. Ράμμου:
«Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχα,
Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα μου σε υπόθεση η οποία ερευνάται από τη δικαιοσύνη, και παρότι η υπόθεση αυτή είναι άσχετη με τα καθήκοντά μου ως αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για λόγους ευθιξίας και ηθικής τάξης, σας υποβάλλω την παραίτησή μου.
Όσον αφορά την ουσία της υποθέσεως στην οποία εμπλέκομαι, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα διαλυθούν οι οποιεσδήποτε σκιές προς το πρόσωπό μου.
Σας ευχαριστώ για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία μας, όπως επίσης, πάνω απ’ όλα, ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ, τέλος, τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν άψογα μαζί μου.
Είμαι βέβαιος ότι ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο τόπος μας, η Στερεά Ελλάδα και η Φωκίδα μπορούν να αναπτυχθούν και να προχωρήσουν μπροστά.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο το οποίο έχετε αναλάβει και είμαι σίγουρος ότι θα το διεκπεραιώσετε με απόλυτη επιτυχία.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ιωάννης Ράμμος»

 

 

Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=651412