Μάγεψε τον κόσμο του Μαραθώνα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμό, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μάγεψε υπό το φως της πανσελήνου το κοινό που παραβρέθηκε στον Μαραθώνα.

Η 60χρονη πλέον τραγουδίστρια, ερμήνευσε αγαπημένα της τραγούδια, αλλά και άλλων καλλιτεχνών και χάρισε μια αλησμόνητη βραδιά σε όσους έδωσαν το «παρών» στον Δήμο του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος πριν την έναρξη της συναυλίας την βράβευσε με το ανώτερο παράσημο του Δήμου, καθώς πριν ορκιστεί υπουργός είχε δεσμευτεί να γίνει πρέσβειρα του Μαραθώνα.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Ζωή Λάσκαρη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο κι άλλοι άνθρωποι της πολιτικής και του θεάματος.

Την εκδήλωσε διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνος και ο Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης την βράβευσε με το ανώτερο βραβείο του Δήμου.

Όπως εξήγησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, πριν ορκιστεί Υπουργός, είχε δεσμευτεί να γίνει πρέσβειρα του Δήμου.

«Αυτό που πουλάει η Ελλάδα είναι ο τουρισμός από όλα αυτά που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα για αυτό κι είμαστε σε αυτό το χάλι. Ευτυχώς ο Μαραθώνας έχει πάρα πολλά αρχαία με σήμα κατατεθέν τον Τύμβο, που ήταν να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Δυστυχώς αυτό δε μας επέτρεψε να το κάνουμε το ΚΑΣ, το συμβούλιο των αρχαιολόγων. Η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν είναι όλοι τους άχρηστοι. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι πολύ σπουδαίοι και με μόρφωση και με αξία» είπε ο Δήμαρχος, που συνέχισε απτόητος και στόλισε όσους έκρινε πως έπρεπε: «Το πρόβλημα είναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ… που εμποδίζουν πάρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα. Για αυτές που είπαμε θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε!”, δήλωσε ο Ηλίας Ψινάκης.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «γιατί δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Μαραθώνα και δεύτερον για την επιλογή του να κάνει υπουργό τουρισμού την Άλκηστη Πρωτοψαλτη. Αυτό το κορίτσι εδώ και πολλά χρόνια κι από μόνη της πήγαινε στο εξωτερικό κι έδωσε αυτήν ακριβώς τη συναυλία που δίνει σήμερα και το κάνει πρώτη φορά στην Ελλάδα για εμάς στον Μαραθώνα. Την ευχαριστώ προσωπικά. Χθες ορκίστηκε υπουργός και παρόλο που έχει τόσες ευθύνες δε μας κρέμασε», είπε συγκινημένος ο Ηλίας Ψινάκης και απένειμε στην υπουργό Τουρισμού το μετάλλιο της λεγεώνας του Μαραθώνα, το οποίο έχει επίσης δώσει στον Tom Hanks και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.