Σε κλοιό κακοκαιρίας όλη η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Στην Αττική εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα τα ξημερώματα του Σαββάτου, ωστόσο, δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε μόνο οκτώ κλήσεις.

Για το υπόλοιπο της ημέρας η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι κατά διαστήματα έντονα.

Για το Σάββατο προβλέπονται, λοιπόν, βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και από το απόγευμα στη Θράκη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια, στη Μακεδονία και μετά το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Νεφώσεις με βροχές περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε νότιους μέτριους 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Την Κυριακή σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός προβλέπεται άστατος με νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, με μικρότερη όμως ένταση και διάρκεια, ενώ δεν θα λείψουν και τα διαστήματα βελτίωσης.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα δυτικά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.