Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα η τραπεζική αργία - Στα 60 ευρώ διατηρείται το ημερήσιο όριο ανάληψης

Κλειστές έως και τη Δευτέρα θα παραμείνουν οι τράπεζες σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση που υπεγράφη σήμερα. Το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 ευρώ παραμένει.

Άλλα 120 ευρώ μπορούν να πάρουν οι συνταξιούχοι χωρίς χρεωστική ή κάρτα αναλήψεων, από τα 1.250 υποκαταστήματα των τραπεζών που λειτουργούν σ’ ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

Οι συνταξιούχοι μπορούν να εισπράξουν την δεύτερη δόση των 120 ευρώ, όχι όμως 240 ευρώ, αν δεν πήραν τις προηγούμενες ημέρες τα πρώτα 120.

Το ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους επιδομάτων ΟΑΕΔ: θα λάβουν την δεύτερη δόση των 120 ευρώ. όμως μόνο από τα υποκαταστήματα της Εθνικής.

Από την Εθνική Τράπεζα θα μπορούν επίσης να «σηκώσουν» 120 ευρώ όσοι λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού.

Υπουργείο Οικονομικών και τραπεζίτες έκριναν ότι η υπάρχουσα ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος δεν επιτρέπει την χορήγηση μεγαλύτερων ποσών, καθώς οι συνταξιούχοι χωρίς κάρτα προσεγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο.

Εν τω μεταξύ στο ίδιο επίπεδο διατήρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο του ELA η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της συνεδρίαση.

Όπως είχε γίνει σαφές από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, η ΕΚΤ δεν θα τραβήξει την πρίζα στις ελληνικές τράπεζες πριν από τη λήξη του τελεσίγραφου για συμφωνία ως την Κυριακή.