Μάρδας και Στρατούλης διαβεβαιώνουν για την κανονική καταβολή των συντάξεων

Διαβεβαιώσεις ότι η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά και εγκαίρως έδωσαν με κοινή τους ανακοίνωση οι Αναπληρωτές Υπουργοί Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, απαντώντας σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση αναζητά 150 εκατομμύρια ευρώ για συμπληρώσει το αναγκαίο ποσό και να καταβάλει τις συντάξεις του ΙΚΑ

Κατά τις ίδιες πηγές, ασκούνται πιέσεις στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, το οποίο δεν έχει δώσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να δώσει το εν λόγω πόσο με τη μορφή δανείου στο ΙΚΑ. Όπως έλεγαν στελέχη της ΟΤΟΕ, η Πρόεδρος του ταμείου κλήθηκε αρχικά να ζητήσει τηλεφωνικά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την έγκριση εκταμίευσης των 150 εκατ. ευρώ και υπήρξε έντονη αντίδραση. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται εκτάκτως αύριο το μεσημέρι για να αποφασίσει.

Το ΙΚΑ έχει εκδώσει εγκύκλιο με την οποία αναφέρει ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου, την Δευτέρα, άρα θα πρέπει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων νωρίτερα, και ότι το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί την 1η Ιουλίου.