Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει διήμερο σεμινάριο συζητήσεων και εργαστηρίων στις 11 και 12 Ιουνίου με θέμα «Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις – Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών».

Στη διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθούν συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια με την συμμετοχή στελεχών της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων θεσμικών και επιστημονικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το σεμινάριο συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μηχανουργείο», στην Τεχνόπολη, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ), την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και έχει την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Μεταφύτευση ελιάς

Παράλληλα τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 05 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μεταφύτευση μιας υπεραιωνόβιας ελιάς – σύμβολο που ταυτίζεται με την ιστορία της Αθήνας – στο κεντρικό παρτέρι επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο γνωστό άγαλμα του «Δρομέα».

Η μεταφύτευση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου πρασίνου και προστασίας ζώων κ. Γιώργου Αποστολόπουλου. Το δένδρο είναι προσφορά της ΕΡΓΟΣΕ και προήλθε από τις απαλλοτριώσεις στα εργοτάξια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Πατρών.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, ο Δήμος υποστηρίζει το Athens WWViews για το Κλίμα και την Ενέργεια, όπου πολίτες από όλον τον κόσμο θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το κλίμα και την ενέργεια, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, ενόψει της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι.