Διαμέρισμα με προϊόντα παρεμπορίου εντοπίστηκε στο Βύρωνα

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης της Αθήνας εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης (13/05/2015) διαμέρισμα στο Βύρωνα, μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλος αριθμός παράνομων προϊόντων απομίμησης επώνυμων εταιρειών.

Ηθικοί αυτουργοί φαίνεται να είναι τρεις αλλοδαποί άνδρες. Πιο συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Σενεγαλέζοι και ένας Σομαλός σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με τις  κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας και της παράβασης του Αγορανομικού Κώδικα και των Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, στο διαμέρισμα στο Βύρωνα οι συλληφθέντες αποθήκευαν μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης (γυαλιά, πορτοφόλια, τσάντες, ρολόγια, φουλάρια, παπούτσια κλπ) που έφεραν εμπορικά σήματα διαφόρων επώνυμων εταιρειών και τα οποία στη συνέχεια διέθεταν στην αγορά. Μάλιστα μέρος των εμπορευμάτων στέλνονταν και στο εξωτερικό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -23.585- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού. Βρέθηκαν επίσης και είκοσι τρία ταχυδρομικά δελτία αποστολής προς χώρες του εξωτερικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.