Το MontBlanc του Τσίπρα που μετατράπηκε σε Bic

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, αρθρογράφος στην εφημερίδα τα ‘Νεα’, σχολιάζει την αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Τσίπρα που από τον αριστερό επαναστατισμό επιστρέφει στη «μήτρα της αστικής τάξης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Ο κ. Παπαχρήστος καταλήγει σ΄αυτό το συμπέρασμα βασιζόμενος σε δύο γεγονότα:

Το πρώτο είναι η τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός στην οποία διακρίνεται να κρατά ένα υπέροχο Montblanc στυλό, αξίας τουλάχιστον 500 ευρώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο. «Το στριφογύριζε στα χέρια του, το άνοιγε, το έκλεινε, το ξεβίδωνε.

Από αμηχανία, φυσικά», αναφέρει. Αυτό όμως άλλαξε σε κάποιο διάλειμμα. Οι άνθρωποι του πρωθυπουργού το πήραν από τα χέρια του και το αντικατέστησαν με ένα απλό, λευκό, πλαστικό στυλό, «από αυτά του πέντε το μισό ευρώ που πουλάνε στις λαϊκές. Να μιλάς για την ανθρωπιστική κρίση με τον Montblanc στα χέρια δε λέει», σχολιάζει ο Παπαχρήστος.

tsipras_mont708

Το δεύτερο περιστατικό που επικαλείται ο αρθρογράφος για να δείξει την αλλαγή νοοτροπίας του Πρωθυπουργού αφορά τα πούρα. «Στις φωτογραφίες που μοιράστηκαν από την εξαιρετικής σημασίας για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συνάντησής του με την Αυτής Υψηλότητα Ρένα (Δούρου) στο Μέγαρο Μαξίμου, πάνω στο γραφείο, δίπλα σε μια ξεφούσκωτη μπάλα της Μπαρτσελόνα, της οποίας είναι οπαδός υπήρχαν ευμεγέθης υγραντήρας πούρων από ξύλο τριανταφυλλιάς, καλογυαλισμένος, και πάνω του 25άρα κούτα πούρα, μάλλον «κορόνα», πιθανότατα Hoyo de Monterey, αλλά θα μπορούσαν να είναι και Punch» συμπληρώνει.

poura_tsipras

Καταλήγει τονίζοντας ότι δεν κακίζει τις μικρές αδυναμίες, αλλά να το παίζει «παιδί του λαού»…