Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δήλωση στήριξη της Μαρί Λεπέν εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε απομόνωση». στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι «ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της Λεπέν.

Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!» και καταλήγει λέγοντας ότι “ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!”.

Από τη μεριά της, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη και να αποφύγει έτσι «την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την ευρωπαϊκή οικογένεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει με νόημα πως «η δήθεν “συμπάθεια” της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική».