Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα ετοιμάζει και δεύτερη ανθρωπιστική αποστολή

Νέα ειδική ανθρωπιστική αποστολή ετοιμάζει η Ελλάδα για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ελληνικά πλοία για την μεταφορά της βοήθειας ή για ό,τι άλλο εξυπηρετεί τους δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους της γειτονικής χώρας.

Ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι σε συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους, αλλά και με παράγοντες στην Ελλάδα για να υλοποιηθεί αυτή η αποστολή, καθώς η χώρα της Τουρκίας ξεκινά να βρίσκεται σε μία βαθιά ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες ανθρώπους να είναι χωρίς σπίτι, θέρμανση, νερό, ενώ οι τροφές που βρίσκουν είναι μόνο από την ανθρωπιστικη βοήθεια που έχει σταλεί στην Τουρκία.

Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή που θα κάνει η χώρα μας, θυμίζουμε ότι δύο ημέρες πριν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είχε συνοδεύσει ο ίδιος υλικό στην Τουρκία με το οποίο θα μπορούσε να στελεχωθεί ένα κινητό νοσοκομείο, καθώς επίσης και κινητά ιατρεία.

Μετά τους δύο σεισμούς, η συντριπτική πλειοψηφία των κτηρίων έχει καταρρεύσει και γκρεμιστεί με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική ανάγκη σε νοσοκομεία και ιατρεία, ενώ σε λίγα 24ωρα οι κάτοικοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μολυσματικές ασθένειες, καθώς χιλιάδες νεκροί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτηρίων.