Ο Τσίπρας αποχαιρετά τον Σαμαρά: "Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό"

Το περίφημο μαντήλι της Καλαμάτας κούνησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρωθυπουργό από την Καλαμάτα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην γενέτειρα και εκλογική περιφέρεια του Αντώνη Σαμαρά, στην Καλαμάτα, τον αποχαιρέτησε μ’ένα μαντήλι.

Συγκεκριμένα είπε: “Μιας και είμαστε στην Καλαμάτα, μπορούμε να θυμηθούμε το δημοτικό τραγούδι: Φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό. Και πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε με καλαματιανό μαντίλι τον πρωθυπουργό.

Διότι δεν πρόκειται να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Το μνημόνιο πρόκειται να βγει από την Ελλάδα. Και ο κύριος Σαμαράς από την εξουσία. Κυριακή κοντή γιορτή”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον επένδυσε το τελευταίο διάστημα:

  • Στην φυγή καταθέσεων.
  • Στο Grexit.
  • Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος.

Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα. Και τα τρία είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπονόμευαν την αξιοπιστία της χώρας”, τόνισε και ανακοίνωσε ότι ο Α. Σαμαράς “μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα”.

Στην ομιλία του ο Α.Τσίπρας, για ακόμα μια φορά επικαλέστηκε τον ξένο Τύπο και τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε., καθώς και γνωστούς οικονομολόγους, προκειμένου να τονίσει πως “δεν υπάρχει περίπτωση Grexit”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Ακόμα και ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η ρευστότητα στις τράπεζες δεν σχετίζεται με τις εκλογές και ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους”.

Παράλληλα ο Α.Τσίπρας, έκανε ευθεία επίθεση στον Α.Σαμαρά, κατηγορώντας τον για αλλαγή στρατηγικής, όταν ο πρωθυπουργός “είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, αφού είδε ότι απομονώνεται σε όλη την Ευρώπη και δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit, άλλαξε στρατηγική στη μέση της καμπάνιας. Και το γύρισε το γύρισε στις γνώριμες για εκείνο κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις”.

Για το debate δήλωσε: “Εμείς εδώ και μια βδομάδα τον προκαλούμε. Ας κοπιάσει με όλα του τα έργα και όλα του τα ψέματα στο debate που του ζητάμε. Ας κοπιάσει σε όποιο κανάλι θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει. Αλλά δεν τολμά. Όπως δεν τόλμησε ποτέ μια ειλικρινή και καθαρή αντιπαράθεση στη Βουλή. Την περιφρόνησε τη Βουλή όσο κανένας πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Μόνο το καφενείο της τιμούσε, για καφέ και τρομολαγνεία”.

Παράλληλα ο Α.Τσίπρας κατηγόρησε τον Α.Σαμαρά, πως χρησιμοποίησε το δράμα του γαλλικού λαού, ως προπαγάνδα ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ:

“Έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου: Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.

Η γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Η πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο. Και ακροδεξιός παραλογισμός σε όλο του το βάθος.

Τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, από την Μοντ και τη Λιμπερασιόν, μέχρι την κεντροδεξιά Φιγκαρό.

Τώρα πια σε όλη την Ευρώπη ξέρουν τι σημαίνει «πολιτική άποψη Σαμαρά» και πολιτική ηθική Σαμαρά”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επίσης δεσμεύσεις για:

  1. Την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής
  2. Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου
  3. Την εγγύηση της αγροτικής σύνταξης .
  4. Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
  5. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
  6. Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
  7. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
  8. Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
  9. Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
  10. Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
  11. Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
  12. Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
  13. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων
  14. Φραγμός στις μαζικές απολύσεις
  15. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
  16. Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Για τον νομό Μεσσηνίας δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για την:

  1. Ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (ΜΟΡΕΑΣ και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) καθώς και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα
  2. Ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας.
  3. Επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας
  4. Αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Κλείνοντας δεσμεύτηκε για μια “πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης, που θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής και θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς”.