Eνώ η δήλωση Aράπογλου προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, όσων είχαν ελπίσει ότι με τη μεγάλη προσέλευση των Αμερικανών στις κάλπες ο Τζον Κέρι θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Έπεσαν όλοι έξω, κυρίως οι αναλυτές που μελέτησαν τα πρώτα exit polls. Ο… Θεός και ο Μπιν Λάντεν, τελικά, έσωσαν τον Τζορτζ Μπους. Ο φόβος για την τρομοκρατία και η μεγάλη δύναμη των θρησκευόμενων ψηφοφόρων «έδωσαν» νέα εντολή στον σημερινό πρόεδρο να παραμείνει στον Λευκό Οίκο. Πάντως, παρά την καθαρή νίκη των Ρεπουμπλικάνων και τη συντηρητική στροφή μεγάλης μερίδας πολιτών, από αυτήν την αναμέτρηση η αμερικανική κοινωνία βγαίνει διχασμένη όσο ποτέ άλλοτε.

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ, θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, αλλά και από την ΟΤΟΕ, προκάλεσε η δήλωση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τάκη Αράπογλου, ο οποίος μίλησε για κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις, αναφέροντας μάλιστα ότι «η βραχυπρόθεσμη αύξηση της ανεργίας δεν βλάπτει»! H κυβέρνηση, κατά τη συνήθη τακτική της, πήρε αποστάσεις από τον διοικητή – όπως έκανε παλαιότερα με ανάλογες δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη -, κάποιοι όμως μιλούν, πλέον, για «σικέ παιχνίδι» στο οποίο οι διοικητές κάνουν τον κακό χωροφύλακα και η κυβέρνηση τον καλό.

KAI ΣΑΝ NA MHN ΕΦΘΑΝΕ AYTO, μετά τον ΣΕΒ, και το ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) ζητά επανεξέταση του ασφαλιστικού με λήψη σκληρών μέτρων, ενώ στα TEI η κατάσταση είναι εκρηκτική και εκφράζονται φόβοι ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει «λουκέτο» σε όλα τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

TO ΠΑΣΟΚ, ΠΑΝΤΩΣ, σκληραίνει την αντιπολιτευτική τακτική του. Ο κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε χθες «για κυβέρνηση δικογράφων», η οποία έχει παγιδευτεί με τις υποθέσεις που στέλνει για έρευνα στη Βουλή. Και εκτίμησε ότι στην υπόθεση των εξοπλισμών η κυβέρνηση θα προχωρήσει, μετά την Εξεταστική, και στο επόμενο βήμα που είναι η Προανακριτική Επιτροπή. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει τον Μάρτιο.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξιφούλκησαν εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησαν ότι δημιουργεί εντυπώσεις εκτός Βουλής για τις σχέσεις επιχειρηματιών με τα MME, ενώ σε θεσμικό επίπεδο δεν κάνει τίποτε.

THN ΩΡΑ ΠΟΥ επιβεβαιωνόταν και επισήμως η επανεκλογή του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους, ισλαμιστές αντάρτες πρόβαλλαν χθες στην ιστοσελίδα τους βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός Ιρακινού, μέλους των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, τον οποίο κατηγορούν ότι βοήθησε τους Αμερικανούς σε επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “