Eνώ απειλείται νέα αύξηση της φορολογίας

Όσοι βγουν για ψώνια σήμερα στην αγορά, πρέπει να έχουν γερά νεύρα και να οπλιστούν με ψυχραιμία.

H πρώτη ημέρα εφαρμογής του αυξημένου ΦΠΑ αναμένεται να προκαλέσει μπλακ-άουτ στην αγορά, με ουρές στα ταμεία και αλαλούμ στα λογιστήρια, ενώ ουδείς αμφιβάλλει ότι οι τιμές πολλών προϊόντων θα εκτιναχθούν με τη μέθοδο των στρογγυλοποιήσεων, στην οποία οι κερδοσκόποι είναι άσοι. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς τη μεγάλη αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αντιλαμβάνεται τι γίνεται.

KAI ΕΝΩ από σήμερα οι καταναλωτές παίρνουν την πρώτη πικρή γεύση από τα νέα μέτρα, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης αφήνει παράθυρο για νέα αύξηση της φορολογίας. Το κλίμα στην κυβερνητική παράταξη πάντως είναι βαρύ. Ο υπουργός Οικονομίας βρέθηκε να υπερασπίζεται μόνος του τα νέα μέτρα, καθώς, με εξαίρεση τους κ.κ. Π. Παυλόπουλο και Δ. Σιούφα, όλα τα άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου επέλεξαν τη σιωπή για να αποφύγουν την προσωπική φθορά στους ψηφοφόρους τους.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ, την οργισμένη αντίδραση ΠΑΣΟΚ και KKE προκαλεί η φιέστα με την επωνυμία «Ανοιχτά στάδια» που οργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού στο Ολυμπιακό Στάδιο με κομπάρσους μαθητές, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της κυβέρνησης και να αλλάξει η ατζέντα της αρνητικής επικαιρότητας.

KAI MIA που ο λόγος για τους μαθητές, ιδού η έκπληξη: οι μαθητικές εκδρομές δεν γίνονται πλέον στους παραδοσιακούς προορισμούς που ήταν η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη, αλλά στην Ιταλία, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Ισπανία. Για ποιον λόγο; Το εξωτερικό είναι πολλές φορές φθηνότερο από ό,τι τα νησιά μας, ενώ μεγάλο ρόλο παίζουν οι μεσάζοντες. Είπατε τίποτε; Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί ο τουρισμός μας πάει από το κακό στο χειρότερο.

ΟΣΟ για τους γείτονές μας τους Τούρκους, με νέα τερτίπια εμφανίζονται «ιδιοκτήτες» των Ιμίων και της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τη βραχονησίδα και καταγγέλλουν ότι σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος… παραβίασε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ βεβαίως συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ υπηρεσίες πληροφοριών και ιδίως ο πρώην αρχηγός της CIA, Τζορτζ Τένετ, είχαν «τελείως άδικο» στο θέμα της ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, αναφέρεται στην έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής που υποβλήθηκε χθες στον Αμερικανό πρόεδρο. Στην έκθεση επισημαίνεται πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν «ανησυχητικά λίγα πράγματα» για τους αντιπάλους τους, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν δεν υπάρξει καλύτερη οργάνωση στις μυστικές υπηρεσίες, υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί το φιάσκο του Ιράκ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “