Eνώ οι κερδοσκόποι ετοιμάζουν στρογγυλοποιήσεις

Ούτε τους δικούς τους δεν έπεισαν οι οικονομικοί επιτελείς της κυβέρνησης για τους νέους φόρους που αποφάσισαν.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επικρατεί γκρίνια και στις κομματικές οργανώσεις αναταραχή: «Δεν μπορούμε να βγούμε στο καφενείο με αυτά που κάνατε» διαμηνύουν κομματικά στελέχη της επαρχίας στη Ρηγίλλης, ενώ οι βουλευτές δηλώνουν ότι έχουν δυσκολία να πάνε το Πάσχα στις εκλογικές τους περιφέρειες. Αλλά και μεταξύ των μελών της κυβέρνησης υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Αυτό που λένε όλοι κατ’ ιδίαν, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόλμησε να το πει δημοσίως: «Δεν αισθάνομαι απόλυτα συνεπής με όσα είχαμε πει προεκλογικά» δήλωσε ο υπουργός Υγείας εκφράζοντας την πλειονότητα των συναδέλφων του.

ΠΑΝΤΩΣ οι κερδοσκόποι, που είναι οι μόνοι ωφελημένοι από τα νέα μέτρα, τρίβουν τα χέρια τους καθώς η κυβέρνηση τούς άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως για αυθαίρετες αυξήσεις με τη γνωστή μέθοδο των στρογγυλοποιήσεων προς τα πάνω. Έμποροι και καταναλωτές φοβούνται ότι θα επαναληφθεί ό,τι είχε συμβεί με την αλλαγή του νομίσματος από δραχμές σε ευρώ. Ενδεικτική του φόβου για τη δράση των κερδοσκόπων είναι η έκκληση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου προς τους επιχειρηματίες, να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και να αποφύγουν τις ακρότητες.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως ότι είμαστε μόνο στην αρχή του τούνελ. Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα Αλογοσκούφη για τον περιορισμό του ελλείμματος, ότι έγιναν λίγα πολύ αργά και επισημαίνουν ότι αν «η κυβέρνηση δεν σπάσει τα αυγά», δεν πρόκειται να δείξουν καμιά ανοχή. Πώς… σπάνε τα αυγά κατά την Κομισιόν; Με ένα νέο πακέτο μέτρων – ενδεχομένως το φθινόπωρο – που θα είναι πολύ πιο επώδυνο για τους εργαζομένους.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ της Εκκλησίας τώρα, ήρθε η ώρα της κρίσης για τον Πατριάρχη Ειρηναίο μετά τις ραγδαίες αποκαλύψεις όσον αφορά την κακή διαχείριση της μεγάλης περιουσίας του Πατριαρχείου. H κυβέρνηση τού έδειξε χθες την πόρτα της εξόδου από την αίθουσα του θρόνου, ενώ σύντομα αναμένεται να ζητήσουν την παραίτησή του οι Παλαιστίνιοι και οι Ιορδανοί. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται να παραιτηθεί και καθώς διαδικασία της απομάκρυνσής του δεν είναι εύκολη υπόθεση, το σίριαλ θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια.

ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά τον σεισμό των 8,7 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ινδονησίας, οι κάτοικοι της νήσου Νίας, της περιοχής που επλήγη περισσότερο, μετρούν ακόμα νεκρούς και αναζητούν αγνοουμένους. Επίσημος αριθμός θυμάτων δεν έχει ανακοινωθεί. Ινδονήσιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πάντως, προειδοποίησαν πως οι νεκροί δεν αποκλείεται να φτάσουν τους 2.000.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “