Παράφρων μεταβλητή

ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Αφού κανείς δεν τις θέλει στ’ αλήθεια. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να πάει στις κάλπες γιατί θα βγει δεύτερος και θα αποχαιρετήσει την εξουσία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις βλέπει και τρέχει γιατί ξέρει ότι τώρα που μιλάμε δεν μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Το είδαμε την Τετάρτη στη Βουλή.

Ενώ ο πρωθυπουργός ήταν στο καναβάτσο με τη δήθεν θεατρική αποχώρηση της Ν.Δ., σηκώθηκε ξανά όρθιος. Σωστά δεν τις θέλει εκλογές η Ν.Δ. γιατί με τα ποσοστά που θα βγάλει η κάλπη είναι αναγκασμένη να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και δεμένο, αυτή τη φορά δεν γίνεται δεκανίκι εάν στη νέα κυβέρνηση δεν συμμετέχουν οι δύο μεγάλοι. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι πρώτος, δεν θα είναι πρωθυπουργός.

Η τακτική του, επομένως, δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη του ώριμου φρούτου, το οποίο δεν μπορεί να ωριμάσει τόσο πολύ ώστε να πέσει νωρίτερα από την άνοιξη. Εκτός και αν υπάρξει η παράφρων μεταβλητή. Ποια είναι αυτή; Ενα «θερμό» επεισόδιο σε καταυλισμό μεταναστών. Η αρχή για τα μελλούμενα έγινε με την πυρκαγιά στο καταυλισμό της Μόρια.

Οι Πακιστανοί κατηγορούν τους Αφγανούς για μαφιόζικες πρακτικές, ενώ οι Αφγανοί κατηγορούν τους Πακιστανούς για σεξουαλικές παρενοχλήσεις των παιδιών τους.

Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος στην κυβέρνηση ώστε να κοιμάται ήσυχος στο εξής.

Το άρθρο του Γ. Πολίτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News» την Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016.