Τ΄ άκουσαν από τη ΔΑΚΕ Καραμανλής - Χατζηδάκης

Φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου τα μηνύματα της κοινωνίας δεν έχουν φτάσει ακόμη.

O θυμός των στελεχών και ψηφοφόρων της Ν.Δ. για τα σκάνδαλα και η οργή των πολιτών για τη φτώχεια που μαστίζει όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού δεν φαίνεται να φτάνουν ούτε στο οικονομικό επιτελείο ούτε σε όσους στην κυβέρνηση έχουν τη δύναμη και την εξουσία να τιμωρούν τους παραβάτες και να ανακουφίζουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ παράδειγμα ο πρώην υπουργός και  βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, στον οποίο το Μαξίμου έριξε σωσίβιο να τον σώσει από το σκάνδαλο στις άγονες γραμμές του Αιγαίου, την ώρα που οι ίδιοι οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν την απομάκρυνσή του προκειμένου να κατευνάσουν τους ψηφοφόρους τους  που φωνάζουν «φτάνει πια».

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ συνταγή φτώχειας που ετοιμάζεται να ρίξει στο τραπέζι ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ακόμη και οι συνδικαλιστές της  Ν.Δ. βγαίνουν μπροστά και διαφωνούν ανοιχτά  με τη σκληρή πολιτική λιτότητας, τους νέους  φόρους και τα ψίχουλα που που το οικονομικό  επιτελείο βαφτίζει παροχές κατά της φτώχειας.  Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ο γνωστός κ. Πουπάκης, ξεσπάθωσε χτες και εναντίον του υπουργού Μεταφορών κ. Χατζηδάκη δημιουργώντας  ακόμη μια αγρία προσωπική κόντρα στο εσωτερικό της Ν.Δ. Και αυτά είναι μόνο η αρχή, καθώς προβλέπεται χειμώνας βαρύς και δύσκολος για την κυβέρνηση και κανείς σε Μαξίμου  και Ρηγίλλης δεν είναι σε θέση να προβλέψει  τις εξελίξεις τους προσεχείς μήνες.

ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ μέτωπα έρχεται να προστεθεί  ένα ακόμη- ο Καποδίστριας Νο2 που προβλέπει νέες δραστικές συνενώσεις δήμων σε όλη  τη χώρα. Η πρόταση του ιντιστούτου της ΚΕΔΚΕ προβλέπει οι 1.034 δήμοι που υπάρχουν σήμερα θα γίνουν λιγότεροι από 400. Όσοι θυμούνται τι συνέβη με τον πρώτο Καποδίστρια  μπορούν να συμπεράνουν τι θα συμβεί με τον  δεύτερο, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι συνενώσεις είναι σωστή κατεύθυνση. Βέβαια τότε η Ν.Δ., αντιπολίτευση ούσα, ήταν κατά του  Καποδίστρια

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “