Eνώ ο K. Σημίτης μιλάει για οπισθοδρόμηση της χώρας

Οι ευχές του υπουργού Επικρατείας στους δημοσιογράφους για ήρεμες διακοπές, απαλλαγμένες από τους εφιάλτες του ανασχηματισμού φαίνεται να μην αγγίζουν τους υπουργούς και τους υπουργήσιμους βουλευτές.

Αντίθετα, όσο πλησιάζουν οι άγιες μέρες οι αγωνίες πολλαπλασιάζονται και ουδείς στη N.Δ. έχει το κέφι και τη διάθεση να συζητήσει οτιδήποτε άλλο. Ίσως γι’ αυτό ο κ. N. Κακλαμάνης, που συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό, άφησε να διαρρεύσει μετά την έξοδό του από το Μαξίμου ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει τον Μάρτιο – ημερομηνία την οποία «διακινεί» και ο γραμματέας του κόμματος κ. B. Μεϊμαράκης.

ΜΑΞΙΜΟΥ και Χαριλάου Τρικούπη πάντως ετοιμάζονται για τη σημερινή αναμέτρηση κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού. Μάλιστα πληροφορίες από συνεργάτες του Πρωθυπουργού λένε ότι ο κ. Καραμανλής θα αναγγείλει σήμερα στη Βουλή και την πρόθεσή του για συνταγματική αναθεώρηση. Δείγμα γραφής της επίθεσης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έδωσε χθες ο κ. Σημίτης με την ομιλία του. Ο πρώην Πρωθυπουργός επιτέθηκε εφ’ όλης της ύλης στη N.Δ. μιλώντας για οπισθοδρόμηση της χώρας «στην οικονομική, την κοινωνική και την εξωτερική πολιτική». Επικέντρωσε ωστόσο την κριτική του στους χειρισμούς της κυβέρνησης κατά το μοίρασμα της πίτας του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης – στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής – και την κατηγόρησε για «αλαζονεία, αδιαφορία και αδράνεια». Είδηση όμως βγήκε και για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς η απουσία του κ. Γ. Παπανδρέου από τη Βουλή την ώρα της ομιλίας του προκατόχου του προκάλεσε πολλές συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ωστόσο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι καταναλωτικές ανάγκες αυξάνονται και τα χρέη τους μεγαλώνουν, έχουν τον νου τους στραμμένο στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Να μου θυμηθείτε ότι το σλόγκαν του 2006 θα είναι «δάνειο λέμε και κλαίμε»… όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της τραπεζικής αγοράς. Οι πληροφορίες για δύο νέες αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στον νέο χρόνο, συγκεκριμένα τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο, αναγκάζουν σε νέες ασφυκτικές πιέσεις όσα νοικοκυριά έχουν στηθεί πάνω στα δάνεια. Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και προτείνουν διάφορες έξυπνες ιδέες για να περιορίσετε τις μηνιαίες υποχρεώσεις σας προς τις τράπεζες προτού αυτές σάς γίνουν βραχνάς. Συμβουλή: H δόση του δανείου σας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών σας.

THN «ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ HMEPA» της ζωής του πέρασε χθες ο Βρετανός αστέρας της ποπ, Έλτον Τζον, νομιμοποιώντας επιτέλους στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, έπειτα από 12 χρόνια, τον δεσμό του με τον Ντέιβιντ Φέρνις. Μεταξύ αυτών που ευχήθηκαν βίο ανθόσπαρτο στους «νεόνυμφους» ήταν και ο Τόνι Μπλερ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος για τον νέο βρετανικό νόμο που επιτρέπει την πολιτική ένωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου: «Θεωρώ ότι αποτελεί ένα σύγχρονο, προοδευτικό βήμα προς τα εμπρός», επισήμανε

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “