Γερμανικός Τύπος: Η κυβέρνηση στην Ελλάδα άλλαξε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν

samaras Μπορεί ο διεθνής Τύπος να υποδέχθηκε με ικανοποίηση τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά και να εξυμνεί τον νέο «Τσάρο» της Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελλη, ωστόσο η γερμανική εφημερίδα Handeslblatt, βλέπει με περισσότερο ρεαλιστικό τρόπο τα δεδομένα.

Οπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, o τίτλος του άρθρου που αναφέρεται στον ελληνικό ανασχηματισμό είναι πέρα για πέρα εύγλωττος («Νέα κυβέρνηση, παλιά προβλήματα»). Σε αυτό σημειώνεται ότι μπορεί η Ελλάδα να σημειώνει όντως πρόοδο, όπως για παράδειγμα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ωστόσο ενδεχόμενη χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας θα ήταν ριψοκίνδυνη καθώς η χώρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα χειρότερα.

«Με τον ανασχηματισμό της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Σαμαράς θέλει να δώσει νέα ώθηση στην κυβέρνησή του. Τη χρειάζεται επειγόντως. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν μια προειδοποίηση για τον Σαμαρά. Η ακροαριστερή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ έγινε ισχυρότερη πολιτική δύναμη, ωστόσο όχι επειδή κέρδισε περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2012, (…) αλλά λόγω των απωλειών της συντηρητικής ΝΔ του Σαμαρά, η οποία έχασε επτά μονάδες. Οι ευρωεκλογές δεν ήταν λοιπόν ψήφος εμπιστοσύνης προς τον αριστερό ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αλλά ένα σαφέστατο μήνυμα προς τον Σαμαρά».

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.iefimerida.gr/node/158703#ixzz34FR2Qu22