Με το «δεξί» ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο Champions League

Με νίκη ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο 2024-25, επιβληθείς στην Τούμπα της βοσνιακής Μπόρατς Μπάνια Λούκα με 3-2, στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου στο νέο Champions League.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου δεν φάνηκε έτοιμη, παρότι ο αντίπαλος ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας, προβληματίζοντας κυρίως με την ανασταλτική λειτουργία της αλλά και τις ευκαιρίες που έχασε. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (31/7) στη Βοσνία.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Κουλιεράκης, ο οποίος άνοιξε το σκορ, υπέπεσε σε απίθανο πέναλτι με το οποίο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και στη συνέχεια ξανάδωσε προβάδισμα στην ομάδα του!

Ο νεαρός διεθνής κεντρικός αμυντικός «έγραψε» το 1-0 με κεφαλιά σε κόρνερ του Μουργκ στο 17΄, έκανε πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα με το οποίο ο Ερέρα ισοφάρισε κι έκανε το 2-1 στο 39΄, πάλι με κεφαλιά, ύστερα από ασταθή απόκρουση του Σισκόφσκι σε σουτ του Οζντόεφ.

Τα αμυντικά προβλήματα, ωστόσο, κόστισαν στον πρωταθλητή Ελλάδας νέα ισοφάριση, την οποία σημείωσε ο Κουλάσιν δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο (45΄+3), σε μια αποθέωση της αποτελεσματικότητας, καθώς σε σύνολο επτά ευκαιριών σημειώθηκαν τέσσερα γκολ.

Η αδυναμία των Βόσνιων στο ψηλό παιχνίδι ή η ικανότητα του ΠΑΟΚ στις στημένες μπάλες αν προτιμάτε, έδωσε προβάδισμα και τρίτη φορά στον «Δικέφαλο», με πανομοιότυπο τρόπο: νέο κόρνερ του Μουργκ και ο έτερος στόπερ, Εκόνγκ, έκανε το 3-2 πάλι με καρφωτή κεφαλιά.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού στο 77΄ ο Σαμάτα έχασε σπάνια ευκαιρία όταν δεν πρόλαβε να κάνει επαφή, με τον Μέγιερ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και κόρνερ.