Αυλαία στην πρώτη αγωνιστική του Euro 2024 - Το πρόγραμμα και οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης

Με τον όμιλο στον οποίο θα βρισκόταν η Εθνική Ελλάδος, αν είχε καταφέρει να περάσει από τη Γεωργία, ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024.

Τουρκία, Γεωργία, Πορτογαλία και Τσεχία είναι έτοιμες για τους πρώτους τους βαθμούς, με τους Πορτογάλους του Κριστιάνο Ρονάλντο και των υπολοίπων να φαντάζουν το φαβορί για την πρωτιά.

Στο πρώτο χρονικά ματς οι Τούρκοι διαθέτουν αρκετή ποιότητα μπροστά για να δημιουργήσουν προβλήματα στους αποφασισμένους να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους Γεωργιανούς, σε μια αναμέτρηση που προβλέπεται αρκετά δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά την επίθεση βαρόμετρο αναμένεται να αποτελέσει προφανώς η ατομική παρουσία του Κβίτσα Κβαραχτσέλια για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Στο άλλο ματς οι Πορτογάλοι, που για αρκετούς έχουν πολλές πιθανότητες κατάκτησης όχι μόνο της πρωτιάς του ομίλου αλλά και του τροπαίου, θα πάνε με τον Ρονάλντο στην κορυφή της επίθεσης (λογικά στο τελευταίο του Euro, 39 ετών) και με αρκετό ταλέντο από πίσω. Εκτός από το ταλέντο, βεβαίως, θα έχουν και τον αειθαλή κεντρικό αμυντικό Πέπε (41 ετών). Διαθέτοντας πολύ δυνατές μονάδες και στην άμυνα, εικάζεται πως εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουν των Τσέχων, οι οποίοι έχουν κάποια ονόματα σε κάποιες θέσεις αλλά θα πρέπει να δουλέψουν άρτια για να φύγουν με κάτι από το ματς.

Τα ματς του 6ου ομίλου:

  • 19:00 Τουρκία – Γεωργία – ΕΡΤ1
  • 22:00 Πορτογαλία – Τσεχία – ΕΡΤ1