«Τιτανομαχία» στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τη στέψη του πρωταθλητή

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τη Stoiximan Basket League. O Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό (21:15, ERT 3) και όποιος νικήσει κάνει το 3-2 στη σειρά και κατακτά τον τίτλο.

Οι «πράσινοι» ψάχνουν την επιστροφή στον θρόνο μετά το 2021, ενώ οι Πειραιώτες αναζητούν το 3ο σερί πρωτάθλημα, αφού κατέκτησαν εκείνο του 2021 και του 2022.

Για άλλη μια φορά ο Εργκίν Αταμάν έχει να διαλέψει ποιον εκ των Βιλντόσα ή Μπαλτσερόφσκι θα βρεθεί εκτός 7άδας των ξένων. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί στην 7άδα των τελικών από δύο φορές.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνεχίζει να έχει μοναδικό πρόβλημα την απουσία του Μουστάφα Φαλ, o οποίος έχει υποστεί κάταγμα κόπωσης στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού από τις 28 Μάη και βρίσκεται στα… πιτς από τότε.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε και πάλι θέση για τη διαιτησία του Game 4 στο ΣΕΦ, αναφέροντας πως «ο Καμπούρης περίμενε όλο το παιχνίδι να εκτελέσει και αυτός δύο βολές», ενώ θέλησε να… τηρήσει τα γούρια και μετά τη κλήρωση των διαιτητών βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για ένα και μόνο σουτ.

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός σχολίασε τις τέσσερις συλλήψεις που έγιναν στο ΣΕΦ «για πράξεις εξύβρισης σε βάρος μελών της αποστολής του Παναθηναϊκού» και εξήγησε πως αναμένει τα ίδια αυστηρά μέτρα στο Game 5.

Τέλος η ΚΕΔ/ΕΟΚ όρισε τους Γιώργο Πουρσανίδη, Ηλία Καρπάνο και Γιώργο Κατραχούρα να σφυρίξουν το Game 5 στο ΟΑΚΑ (14/6, 21:15), με τον Ολυμπιακό να εκφράζει την αντίθεσή του για τον ορισμό Πουρσανίδη στο ματς που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή.