Στην Κύπρο «μετακομίζουν» οι ομάδες μπάσκετ του Ισραήλ - Χωρίς κόσμο τα παιχνίδια τους

Μια προσωρινή λύση βρέθηκε για τα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων από το Ισραήλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χάποελ Χολόν, Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Μπνέι Χερζλίγια και Νες Ζιόνα θα αγωνίζονται μέχρι νεοτέρας στην Κύπρο, χωρίς φιλάθλους, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Ανδρέας Μουζουρίδης, σύμφωνα με το sport-fm.com.cy.

Η λύση αυτή γίνεται προκειμένου να βρεθεί τρόπος να διεξαχθούν τα παιχνίδια των ομάδων από το Ισραήλ στην Ευρώπη, χωρίς προβλήματα, με την Κύπρο να στέκεται στο πλευρό τόσο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, όσο και των υπολοίπων ομάδων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα παιχνίδια αυτά θα διεξαχθούν χωρίς παρουσία κόσμου στις εξέδρες, κάτι που σημαίνει πως η Μακάμπι δεν θα έχει τους φιλάθλους της στο πλευρό της, μέχρι νέοτέρας, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τις υπόλοιπες ομάδες στις διοργανώσεις της FIBA τη φετινή σεζόν.

Στη λίστα αυτή δεν βρίσκεται η Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά και η Χάποελ Τελ Αβίβ, που μετέχουν σε BCL και Eurocup αντίστοιχα, με τις δύο ομάδες να αναζητούν άλλες λύσεις προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των εντός έδρας αναμετρήσεών τους σε Ισραήλ και Ευρώπη τη σεζόν που έρχεται.

Με την εξέλιξη αυτή οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν κανονικά τα παιχνίδια τους για τις διοργανώσεις στις οποίες μετέχουν, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στο καλεντάκι, κάτι που είχε συμβεί πριν από 2 χρόνια, με την αποβολή των ομάδων της Ρωσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό, την Παρασκευή, σε ένα παιχνίδι που θα έχει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά την παρουσία της «ομάδας του λαού». Η αποστολή της ομάδας του Όντεντ Κάτας κατέλυσε σε κεντρικο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και κάθε κίνηση της ομάδας είνα ινκόγκνιτο για λόγους ασφαλείας.