Συνάντηση Μαρινάκη-Βρούτση - Στο επίκεντρο ολιστική μελέτη, οπαδική βία και επαγγελματική διαιτησία

Συνάντηση με θέμα την ολιστική μελέτη, την επαγγελματική διαιτησία και την οπαδική βία είχαν ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούστη.

Στη συνάντηση του κ. Μαρινάκη με τον κ. Βρούτση συμμετείχαν από πλευράς Super League η αναπληρώτρια πρόεδρος, Κάτια Κοξένογλου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, από πλευράς υπουργείου.

Το προεδρείο της Super League έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κ.λπ.), της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές.

Super League: Το υπουργείο ζήτησε την αναλυτική πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία

Ο υπουργός ζήτησε από τη Super League, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας στη χώρα μας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επικείμενες εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με το νέο τρόπο λειτουργίας για τις λέσχες φιλάθλων, αλλά και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων.