Χάντμπολ: Μια νίκη μακριά από τον τίτλο η ΑΕΚ - Νέα επικράτηση επί του Ολυμπιακού, στο 2-1 η σειρά των τελικών

Μια νίκη μακριά από τον τίτλο στην Handball Premier βρίσκεται η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού υπερασπίστηκε σήμερα (22/5) την έδρα της, καθώς νίκησε τον κάτοχο του τίτλου και Κυπελλούχο Ελλάδος Ολυμπιακό στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ με 23-19 (ημίχρονο 9-9), στον τρίτο αγώνα για τους τελικούς της Handball Premier και έκανε το 2-1 στη σειρά.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ένωση έχει τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλήτρια στο επόμενο παιχνίδι με τους «ερυθρολεύκους», το οποίο είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Παρασκευή (26/5) στο κλειστό της Ηλιούπολης.

Η εξέλιξη του 3ου τελικού της Handball Premier ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Σε ένα ματς που κυριάρχησαν οι άμυνες, η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε ένας από τους δύο «μονομάχους» στο α΄ μέρος ήταν το +2 της ΑΕΚ.

Η Ένωση προηγήθηκε 8-6 στο 22΄, αλλά με τέρματα των Παπαβασίλη και Μοντόρο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 8-8 στο 28΄, ενώ το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 9-9, με τους τερματοφύλακες να δεσπόζουν κάτω από τις δύο εστίες: ο Μάτσκεβιτς είχε αποκρούσει 14 σουτ προς την εστία της ΑΕΚ, ενώ ο Μπάουερ είχε οκτώ επεμβάσεις από πλευράς Ολυμπιακού.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, ωστόσο, μετά το 35΄ και αφού ο Νιοκάς είχε μειώσει για τους φιλοξενούμενους σε 12-11, η ΑΕΚ βρήκε το momentum και με επτά «αναπάντητα» γκολ προηγήθηκε 19-11 στο 48΄, εξέλιξη που ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 49΄ ο Παπαβασίλης μείωσε σε 19-12 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε μείνει χωρίς γκολ για σχεδόν 14 λεπτά.