Ανατροπή στο Μουντιάλ: H Κροατία απέκλεισε το φαβορί της διοργάνωσης - Νίκησε στα πέναλτι τη Βραζιλία

Η Κροατία κατάφερε να αποκλείσει την Βραζιλία στη διαδικασία των πέναλτι και σφράγισε το εισιτήριο της για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Με τον «αέρα» του φαβορί κατέβηκε στο Education City Stadium στο Κατάρ η Βραζιλία στην αναμέτρηση για τους «8» του Μουντιάλ 2022 απέναντι στη μαχητική Κροατία. Το πρώτο ενενηντάλεπτο δεν έβγαλε νικητή και οι δύο ομάδες έδωσαν παράταση στην αγωνία των φιλάθλων. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ο Νεϊμάρ με αριστοτεχνική ατομική ενέργεια σκόραρε στο 105’ δίνοντας φτερά στη σελεσάο.

Το μαχητικό πνεύμα των Κροατών όμως δεν τους εγκατέλειψε και στο 117’ o Μπρούνο Πετκοβιτς ισοφάρισε στέλνοντας το ματς στα πέναλτι όπου οι Κροάτες επικράτησαν με 4-2.

Το πανόραμα των προημιτελικών

  • ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 1-1 (4-2 στα πέναλτι)
  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (απόψε 9 μμ)
  • ΜΑΡΟΚΟ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (αύριο 5 μμ)
  • ΑΓΓΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ (αύριο 9 μμ)

Ο Νεϊμάρ έπιασε τον Πελέ

Με το γκολ του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης στον προημιτελικό του Μουντιάλ με την Κροατία, ο Νεϊμάρ ισοφάρισε το ρεκόρ του -θρύλου της Βραζιλίας- Πελέ με 77 γκολ στην εθνική ομάδα, το οποίο κατείχε ο «βασιλιάς» για 51 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FIFA αναγνωρίζει το ρεκόρ, αλλά η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και ο Πελέ δεν θα το κάνουν, επειδή αναφέρουν ότι σημείωσε 95 γκολ.
Όμως, η FIFA μετρά μόνο παιχνίδια μεταξύ δύο εθνικών ομάδων, ενώ μερικά από τα γκολ του Πελέ σημειώθηκαν σε φιλικά με ομάδες, σύμφωνα με σχετική αναφορά του BBC.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νεϊμάρ χρειάστηκε 124 αγώνες με τη «σελεσάο» για να «πιάσει» τον Πελέ, ο οποίος έφτασε με τη σειρά του στα 77 γκολ σε 92 αγώνες με την εθνική ομάδα.