Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών οι Ρομά - Τεταμένο το κλίμα στα δυτικά της πόλης

Τεταμένο το κλίμα στη Θεσσαλονίκη με επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Πόντου στη δυτική πλευρά της πόλης, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών των ΜΑΤ, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί που έπεφταν βροχή για πέντε ολόκληρα λεπτά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο σημείο, ανάβοντας φωτιές και στήνοντας οδοφράγματα, επιτέθηκαν- πριν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων- εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ.

Δείτε βίντεο από τους πυροβολισμούς:

 

 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νέα χρήση δακρυγόνων προς τα άτομα που παραμένουν συγκεντρωμένα και έχουν στήσει οδοφράγματα με φωτιές, έξω από τον οικισμό ενώ νωρίτερα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να εμποδίδουν τους Ρομά, από το να φτάσουν στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών.

Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν νέα επέμβαση προκειμένου να απομακρύνουν τους τσιγγάνους από τα οδοφράγματα που είχαν στήσει με τις φωτιές, στην είσοδο του οικισμού. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνοδευόμενες από αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για να σβήσουν τις φωτιές στα λάστιχα και σε άλλα αντικείμενα.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες μετά την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό του αστυνομικού, έως ότου αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν πρέπει να προφυλακιστει, οι Ρομά ξεκίνησαν για άλλη μια φορά να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα, ξύλα κι άλλα αντικείμενα, στήνοντας οδοφράγματα.

Δείτε φωτογραφίες:

 

roma-thessaloniki__4_
roma-thessaloniki__5_
roma-thessaloniki__6_
roma-thessaloniki__2_
roma-thessaloniki__3_

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν εντολή να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασιας. Σημειώνεται ότι πυροβολισμοί, από καραμπίνες αλλά και από αυτόματο όπλο, υπήρξαν και στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη, στο ίδιο σημείο, με τους τσιγγάνους

roma__10_
roma__11_
roma__12_
roma__13_
roma__14_
roma__6_
roma__7_
roma__8_
roma__9_
agia-sofia-roma__2_
agia-sofia-roma__3_
agia-sofia-roma__4_
agia-sofia-roma__1_
agia-sofia-roma