«Πέταξε» στην κορυφή της Ευρώπης ο Τεντόγλου

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για μια ακόμα φορά ο Μίλτος Τεντόγλου που με άλμα 8.52μ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με άκυρο άλμα τις προσπάθειές του, ενώ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, στο δεύτερο άλμα είχε επίδοση 8.23μ και στο τρίτο 8.35μ!

Στην τέταρτη προσπάθειά του «πέταξε» στα 8.52μ κάνοντας ρεκόρ αγώνων και «αγκαλιάζοντας» το χρυσό μετάλλιο.

Οι ανταγωνιστές του δεν μπόρεσαν να τον απειλήσουν με επιδόσεις γύρω στα 8 μέτρα και ο Ολυμπιονίκης μας έφτασε σε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Βρετανός Φίντσαμ Ντιουκς και το χάλκινο ο Σουηδός Μοντλέρ.

«Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ανάρτησή του.

«Τι να πει κάποιος για τον (και πάλι!) Πρωταθλητή Ευρώπης και Ολυμπιονίκη μας στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου; Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του.
Μίλτο, σε ευχαριστούμε» σημειώνει ο κ. Αυγενάκης


«Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου», αναφέρει στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Χρυσό μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, το δεύτερο σήμερα για τα ελληνικά χρώματα. Θερμά συγχαρητήρια!», προσθέτει.

«Για άλλη μια φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος»: με τα λόγια αυτά, στο Twitter, χαιρετίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη νέα «χρυσή» επιτυχία του Μ. Τεντόγλου.

 

«Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου! Μίλτο σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά!» τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.