Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πενθεί για τον «Ντούντα» - Πέθανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο θρυλικός «Ντούντα» του αθλητισμού,  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος το ευρωπαϊκό μπάσκετ…

Πέθανε ο προπονητής Ντούσαν Ίβκοβιτς - CNN.gr

Την θλιβερή είδηση της μεγάλης απώλειας, έκανε γνωστή η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας, αναφέροντας ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο Ολυμπιακός γυρνάει το χρόνο στο 1999 (Photo) | Eurohoops

Μέσα σε λίγα λεπτά σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος πήρε μια… ασπρόμαυρη απόχρωση, με τις φωτογραφίες του «Ντούντα» και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα με την καρδιά του.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Βελιγράδι. Τα τελευταία χρόνια ο «δάσκαλος» αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μία ασθένεια στους πνεύμονές του.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-09/dusan-ivkovic.jpg.webp?itok=YUfiHNaH

Το καθοριστικό πέρασμα του «σοφού» από το ελληνικό μπάσκετ

Η τεράστια καριέρα του «σοφού» είχε έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς ο Ίβκοβιτς είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη (1980-1982), του ΠΑΟΚ (1991-1993), του Πανιωνίου (1994-1996), του Ολυμπιακού (1996-1999 και 2010-2012) και της ΑΕΚ (1999-2001).

Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Εφυγε από τη ζωή ο Ντούσαν Ιβκοβιτς

Μάλιστα, οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης. Στο πλούσιο παλμαρέ του ο δάσκαλος του σερβικού μπάσκετ είχε, μεταξύ άλλων, τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και τέσσερα Κύπελλα.

Το 2017 τιμήθηκε από την Euroleague με τον τίτλο «legend», μπαίνοντας στο πάνθεον των «θρύλων» της διοργάνωσης.