Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Reuters είναι εξαιρετικά πιθανό οι αγώνες να γίνουν χωρίς την παρουσία θεατών. Μπορεί να βρισκόμαστε 16 ημέρες πριν την τελετή έναρξης, ωστόσο η κατάσταση στην Ιαπωνία επιδεινώνεται. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει την Πέμπτη νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως επεσήμανε, τα μέτρα αυτά θα καθορίσουν την παρουσία θεατών στα στάδια. Οι εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας τόνισαν πρόσφατα ότι η μη ύπαρξη θεατών στα στάδια είναι η λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή.

Η ανησυχία για τυχόν ευρεία έξαρση λόγω θεατών είναι έκδηλη. Οι διοργανωτές έχουν ήδη απαγορεύσει την άφιξη θεατών από το εξωτερικό και έχουν θέσει όριο στους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας, έως 10.000 άτομα.

«Από πολιτική άποψη, το να μην έχουμε θεατές είναι πλέον αναπόφευκτο» δήλωσε πηγή του κυβερνώντος κόμματος στο Reuters. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ώρες και αναμένονται με μεγάλη αγωνία.