Πιθανή «ανθρωποκτονία με δόλο» ο θάνατος του Μαραντόνα

Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν γύρω από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως προκύπτει από το πόρισμα της ομάδας των εμπειρογνωμόνων, που εξέτασε τον ιατρικό φάκελο του Αργεντίνου θρύλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Todo Noticias που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην ιατρική ομάδα που έκανε την έρευνα (η έκθεση θα δημοσιευτεί στις 3 Μαΐου), ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια.

Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι η προϋπάρχουσα καρδιακή ανεπάρκεια προκάλεσε τον θάνατο του Αργεντινού άσου, ωστόσο προκύπτει ότι ο Μαραντόνα δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στα απαιτούμενα τεστ, ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Μάλιστα προκύπτει μία αισθητή διαφορά σχετικά με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, αφού η ακριβής ώρα θανάτου προσδιορίζεται ανάμεσα στις 4-6 το πρωί της 25ης Νοεμβρίου, ενώ ο Μαραντόνα κοιμόταν και όχι στις 13:15, όπως πιστοποίησε ο πρώτος νοσηλευτής της ιατρικής ομάδας Mas Vida.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μαρτυρία της νοσοκόμας Νταϊανά Μαδρίδ, που κατέθεσε ότι ο Μαραντόνα ξύπνησε κανονικά, απάντησε στις ερωτήσεις της και πως προσπάθησε επί 45 λεπτά να τον επαναφέρει στην ζωή, με μαλάξεις.

Το πόρισμα «καίει» τους θεράποντες ιατρούς Λεοπόλδο Ούτε και Αγουστίνα Κοσακόφ οι οποίοι φέρονται να υποτίμησαν τα συμπτώματα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε οιδήματα σε διάφορα σημεία του κορμιού του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των σωματοφυλάκων του, κοιμόταν επί τρεις μέρες συνεχώς.

Οι δύο θεράποντες ιατροί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τον λόγο που απομάκρυναν όλους τους υπόλοιπους νοσηλευτές και για ποιο λόγο δεν άφηναν τις νοσοκόμες να του δίνουν την συνταγογραφημένη του αγωγή στις κατάλληλες ώρες.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο Ντιέγκο δεν ακολουθούσε κάποια συγκεκριμένη διατροφή, αν και θα έπρεπε, ούτε είχε κάποιο συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο που θα ήταν εξειδικευμένο από κάποιον διατροφολόγο.

Η έρευνα αναφέρει ότι ο Μαραντόνα έφυγε στον ύπνο, όντας μόνος στο δωμάτιο του, αφού κανείς από όσους έμεναν μαζί του δεν θα μπορούσε να τον ακούσει και να τον βοηθήσει.

Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι το σπίτι στο οποίο έμενε δεν ήταν κατάλληλο για την νοσηλεία του, αφού στον όροφο του δεν υπήρχε καν μπάνιο, ενώ δεν πληρούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να υπάρχει άμεσα και επείγουσα διακομιδή του, ενώ το ασθενοφόρο που θα έπρεπε να υπάρχει σε 24ωρη βάση έξω από το σπίτι του, απουσίαζε την συγκεκριμένη ημέρα.