Με το κεφάλι ψηλά η ΑΕΚ στο Μόναχο

Ένα… ανόητο πέναλτι του Τσόσιτς και μια αδράνεια σε κόρνερ, έδωσαν στο Λεβαντόφσκι την ευκαιρία να σκοράρει δύο φορές και η καλύτερη Μπάγερν επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ, που το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε κάτι περισσότερο.

Θα ήταν όλα τέλεια αν στο 5′ η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα και όχι ακριβώς δίπλα από το δοκάρι μετά την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Δύο λεπτά μετά η Μπάγερν απάντησε με τον ίδιο τρόπο, κεφαλιά του Γκορέτσκα δηλαδή, αλλά ο Μπάρκας είπε “όχι” και το ματς στη συνέχεια κυλούσε… μαγικά για την ΑΕΚ.

Άλλαξαν όλα…

Μια ΑΕΚ που πατούσε πολύ καλά, είχε τον Αλεφ μεταμορφωμένο στο κέντρο να κυριαρχεί και από εκεί και πέρα έκλεινε με πολύ ωραίο τρόπο κάθε χώρο μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα.Mε τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού έγινε η φάση που άλλαξε τα πάντα. Ο Τσόσιτς και ο Λεβαντόφσκι αλληλοτραβήχτηκαν στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε ελαφρά τη καρδία την εσχάτη των ποινών.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τον παίκτη της ΑΕΚ, κάτι που ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε ο Πολωνός για εκβιάσει την απόφαση αυτή. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 31΄ με το 48ο γκολ του στο Champions League. Αμεσως μετά (37΄) ο Τσόσιτς έσωσε βέβαιο γκολ με καταπληκτικό τάκλιν στο σουτ του Μιλερ. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήρθαν και ευκαιρίες για τους Γερμανούς αλλά ο Μπάρκας απέκρουε συνεχώς τις προσπάθειες των Γκορέτσκα και Λεβαντόφσκι. Τουλάχιστον μέχρι το 71′, όταν στο κόρνερ της Μπάγερν ο Μπακάκης δε βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι, ο Τσόσιτς… δε βρήκε καν το πού ήταν ο Λεβαντόφσκι για να τον ακολουθήσει και ο Πολωνός φορ έκανε το 2-0.

Οι δωδεκάδες

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84′ Ραφίνια), Γκνάμπρι (87′ Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόφσκι (91′ Βάγκνερ).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78′ Γκάλο), Σιμόες, Αλεφ (67′ Μοράν), Μάνταλος (79′ Μπογέ), Πόνσε.