Μεγάλη μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά – Απέναντι στον Ίσνερ στο Γουίμπλεντον

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα στις 17.30 στο court 3 του All England Club τον Τζον Ίσνερ σε έναν αγώνα τένις όπου ο νικητής θα κερδίσει μία θέση στα προημιτελικά του Grand Slam του Γουίμπλεντον.

O 19χρονος έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην ιστορία που προκρίθηκε στην 16άδα ενός Grand Slam, ενώ αν περάσει και το εμπόδιο του 33χρονου Αμερικανού (Νο52), τότε θα γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος του ελληνικού τένις ανεξαρτήτως φύλου που θα φτάσει στους «8» οποιουδήποτε major τουρνουά.

«Νιώθω πολύ υπερήφανος γι’ αυτό. Και νιώθω υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα» είπε μετά την πρόκριση του στους «16» στους Άγγλους δημοσιογράφους, για να προσθέσει: «Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα το να είσαι ο πρώτος από την χώρα σου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο».

Ο Τσιτσιπάς και ο Ισνέρ έχουν βρεθεί άλλη μια φορά αντιμέτωποι σε τουρνουά με τον Αμερικανό Νο 10 στον κόσμο να επικρατεί πέρσι στο Master της Σαγκάης με 2-0 σετ, αλλά τη νίκη του να έρχεται πολύ δύσκολα καθώς και τα δύο σετ είχαν λήξει με 7-6.