Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα αφήσει τη θέση και παραιτήθηκε σήμερα μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ο νέος αντιπρόεδρος θα προταθεί από το κόμμα των ΑΝΕΛ, και η εκλογή θα γίνει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 14.00.

Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Τα ονόματα που έχουν πέσει στον τραπέζι για τη θέση του αντιπροέδρου είναι του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Κώστα Ζουράρι.

Ο Δημήτρης Καμμένος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ όταν ψήφισε υπέρ στην πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Η δήλωση παραίτησης

Αξιότιμε K. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ύστερα από την διαγραφή μου από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τις δυνατότητες που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής.

Υποβάλλω ενώπιόν σας την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Ευχαριστώ θερμά εσάς προσωπικά, τους συναδέλφους Αντιπροέδρους, το σύνολο των Βουλευτών αλλά και τις υπηρεσίες της Βουλής με τις οποίες συνεργάστηκα άρτια καθ’ όλο το διάστημα της Αντιπροεδρίας μου.

Ήταν για μένα ύψιστη τιμή.

Δημητρης Κ. Καμμένος
Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιώς