Το ζεϊμπέκικο του Λευτέρη Πετρούνια για τον θρίαμβό του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα! (video)

Με ένα ζεϊμπέκικο γλέντησε ο Λευτέρης Πετρούνιας τον θρίαμβό του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Η ελληνική ομογένεια στο Μόντρεαλ και το διαδικτυακό περιοδικό της ομογένειας «Greek Version» διοργάνωσε για την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας μια βραδιά στην ελληνική ταβέρνα «Pireas» και βέβαια ο 27χρονος Ολυμπιονίκης, μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο.
Το κέφι «απογειώθηκε» όταν ο Πετρούνιας σηκώθηκε και χόρεψε ζεϊμπέκικο και μάλιστα φρόντισε να βάλει και? στοιχεία ενόργανης, χτυπώντας παλαμάκια με τα πόδια! Πιο παραδοσιακός ήταν στο δικό του ζεϊμπέκικο ο Δημήτρης Ράφτης.
Στο περιθώριο της βραδιάς, ο Πετρούνιας δήλωσε στην κάμερα του «Greek Vision»:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Για άλλη μια φορά καταφέραμε να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά και να ακούσουμε τον Εθνικό Ύμνο. Ο στόχος επετεύχθη και δεν μπορώ παρά να είμαι ευτυχισμένος. Από εδώ και πέρα, εφόσον έχουμε την υγεία μας, μπορούμε να περιμένουμε επαναλήψεις των ίδιων αποτελεσμάτων, με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020.
Είχε πολλούς Έλληνες στο στάδιο και ένιωθα αρκετό άγχος. Με άγχωσε το ότι αγωνιζόμουν προτελευταίος, επειδή είχε πολλά χρόνια να μου συμβεί. Όπως είχα πει, όμως, έφτιαξα τον αγώνα στο μυαλό μου σαν να αγωνιζόμουν σε μια μικρή Ελλάδα. Αυτό μου έδωσε πολλή δύναμη για να υπερασπιστούμε τον τίτλο.
Για τους Έλληνες της ομογένειας, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η αγάπη που μας δίνουν αποτελεί τη δύναμή μας και τους ευχαριστούμε. Αυτή τη νίκη την αφιερώνω στον προπονητή μου, στην οικογένειά μου και στην μητέρα μου, καθώς και σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην ομογένεια που ήταν δίπλα μας. Αυτή τη φορά, τους νιώσαμε κοντά μας όσο περισσότερο γινόταν».
Στην όμορφη βραδιά παρών ήταν και ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996, Ιωάννης Μελισσανίδης, ο πρώτος Έλληνας γυμναστής που κατέκτησε μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους το 1994.