Σκόρπισε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός, με την επικράτησή του με 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Εξαιρετικοί οι «πράσινοι», που άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Ροντρίγκο Μολέδο στο 21’, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 83’!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απειλήσει μόνο μια φορά σε όλο το ματςμε τον Ενρίκε στο 28’. Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ο Γλύκος, που κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Στο 20′, ο Χουλτ σέντραρε, με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά αλλά τον Γλύκο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Μολέδο. Το γκολ αυτό φάνηκε να ξυπνάει κατά κάποιο τρόπο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άρχισαν να ανεβαίνουν. Είχαν δε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 27’ αλλά ο Ενρίκε την σπατάλησε.

Στο 83ο λεπτό, ο Εμποκού έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπεργκ, ο οποίος αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει στον αμαρκάριστο Λέτο, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, γράφοντας το 2-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε…

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήκος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86′ Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75′ Λέτο), Μπεργκ (90′ Ρέις).

Στον πάγκο: Στιλ, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου, Μαρινάκης.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ (88′ Τσίμιροτ), Ουάρντα, Ενρίκε (58′ Πέλκας), Τζάλμα Κάμπος (73′ Κίτσιου), Κουλούρης.

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Πρίγιοβιτς, Ματθαίου, Βαρέλα.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)