Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν γιατρούς στους ερασιτεχνικούς αγώνες ποδοσφαίρου

Με ερώτηση που κατέθεσαν την Τετάρτη στην Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παρουσία γιατρών στους ερασιτεχνικούς αγώνες ποδοσφαίρου. Όπως επισημαίνουν, οι ποδοσφαιριστές τραυματίζονται σοβαρά από «δυναμικές αγωνιστικές διεκδικήσεις».

Πρόκειται για ένα αίτημα άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όσο και με τα “δολοφονικά τάκλιν” κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας στο Νομό Τρικάλων, στον αγώνα Α.Ο. Τζούρτζιας Ασπροπόταμου-Α.Ε. Παραληθαίων, και ο οποίος εξελισσόταν στο γήπεδο της Ράξας Τρικάλων τραυματίστηκε σοβαρά ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας, μετά από δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές ενώ συνεχίζουν: «Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφθασε σε ελάχιστο χρόνο και προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατρική φροντίδα στον άτυχο αθλητή. Εντούτοις, και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στα δεκάδες άλλα που διεξάγονται κάθε Κυριακή στο Νομό Τρικάλων, οι συνθήκες προστασίας της υγείας των αθλητών είναι εξαιρετικά ελλιπείς. Συγκεκριμένα, στα γήπεδα δεν είναι διασφαλισμένη η παρουσία ιατρού, ενώ και σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές, σαφώς και δεν εγγυώνται τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών».

Οι ίδιοι εξηγούν πως «το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αθλητικής και κοινωνικής ζωής του Νομού Τρικάλων» και ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν «προτίθεται να εξετάσει τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας των αθλητών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό Τρικάλων;»