Ρίο: Συνελήφθη μέλος της ΔΟΕ για παράνομη διακίνηση εισιτηρίων

Σε μία πρωτοφανή εξέλιξη για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, συνελήφθη την Τετάρτη για παράνομη διακίνηση εισιτηρίων ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιρλανδίας και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πάτρικ Χίκι.

Το μέλος της ΔΟΕ, Πάτρικ Χίκι συνελήφθη σε ξενοδοχείο της περιοχής Barra da Tijuca, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την κατηγορία ότι μαζί με τουλάχιστον έξι ακόμα άτομα οργάνωσαν δίκτυο που πωλούσε στη μαύρη αγορά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδόθηκε από το ποινικό δικαστήριο του Ρίο και τη δικαστή Μαριάνα Σου. Κατά τη στιγμή της σύλληψης ο Χίκι ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Samaritano, στην Barra.

Ο αξιωματούχος της ΔΟΕ κατηγορείται για απάτη και παράνομη διακίνηση εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως υποστηρίζουν οι Βραζιλιάνοι, ο Χίκι μεταβίβασε τα εισιτήρια που είχε στη διάθεσή του σε ένα γραφείο, το οποίο τα ξαναπωλούσε σε υψηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, τα εισιτήρια για την τελετή έναρξης – περισσότερα από 1.000 – πωλήθηκαν έναντι οκτώ χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων.

Σύμφωνα με τους βραζιλιάνικους τηλεοπτικούς σταθμούς επίκεινται κι άλλες συλλήψεις, ενώ κρατείται ήδη ο Κέβιν Μάλον, στέλεχος της εταιρείας Thg που συνδέεται με τον Χίκι. Επίσης, υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Άγγλο επιχειρηματία Μάρκους Έβανς, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ίπσουϊτς καθώς και αυτός φαίνεται ότι συμμετείχε στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο Χίκι είναι μέλος της ΔΟΕ από το 2012, ενώ είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ιρλανδίας καθώς και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.