Με καθυστέρηση η άφιξη της Άννας Κορακάκη λόγω ελέγχου των όπλων

Την  χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη υποδέχονται σήμερα οι Έλληνες. Αν και αρχικά η άφιξή της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν προγραμματισμένη για της 11.40, η “χρυσή” Άννα αναμένεται να φτάσει τελικά μετά τη 1 το μεσημέρι καθώς λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων που έγιναν στα όπλα του αγωνίσματός της. Στο αεροδρόμιο θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Άννα που θα συνοδεύεται από τον προπονητή της και πατέρα της Τάσο Κορακάκη θα αναχωρήσει το απόγευμα για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από εκεί για τη Δράμα, όπου θα την περιμένουν ο αδερφός της και η μητέρας της για να την σφίξουν στην αγκαλιά τους.

Μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα η Άννα Κορακάκη κατέκτησε και το χρυσό στα 25 μέτρα στο αεροβόλο πιστόλι ανεβάζοντας την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η 19χρονη Άννα έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.