Ρίο 2016: Χάλκινη ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με την Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στη σκοποβολή, στο αγώνισμα με αεροβόλο πιστόλι στα 10 μέτρα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter «η κατάκτηση του χάλκινου από την Άννα Κορακάκη μας κάνει υπερήφανους και μας γεμίζει από χαρά! Συγχαρητήρια Άννα». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε απευθείας με την Ολυμπιονίκη και την συνεχάρη προσωπικώς.

ÑÉÏ-ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ 2016-ÓÊÏÐÏÂÏËÇ// ÁÐÏÍÏÌÅÓ ÌÅÔÁËËÉÙÍ ÌÐÁÔÓÁÑÁÓÊÉÍÁ -ÆÁÍÃÊ -ÊÏÑÁÊÁÊÇ .Vitalina Batsarashkina, left, of Russia, Zhang Mengxue, center, of China and Anna Korakaki, right, of Greece pose for photographers during the award ceremony for the women's 10-meter air pistol event at Olympic Shooting Center at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 7, 2016. Zhang won the gold medal. Batsarashkina won the silver medal and Korakaki finished with the bronze. (AP Photo/Eugene Hoshiko) (EUROKINISSI / ASSOCIATED PRESS)

Προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης είχε αναρτήσει στο twitter το εξής μήνυμα: «Η Άννα Κορακάκη μας πρόσφερε το πρώτο μετάλλιο στο #Rio2016. Συγχαρητήρια στην Άννα και καλή επιτυχία στα άλλα παιδιά». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε την ιδιαιτερότητα της προσπάθειας με το tweet «στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Άννα Κορακάκη φέρνει το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα. Συγχαρητήρια!».

Το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «η Άννα γράφει μια λαμπρή σελίδα που σηματοδοτεί τις αστείρευτες δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού και τη δυναμική όλων των αθλημάτων, ‘μικρών’ και ‘μεγάλων’. Την πορεία της Άννας Κορακάκη που σήμερα επιβραβεύεται με το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο, την είχαμε έγκαιρα επισημάνει όταν οι επιτυχίες της πέρναγαν στα ψιλά. Άννα σ’ ευχαριστούμε, μάς γέμισες υπερηφάνεια κι αισιοδοξία». Στον λογαριασμό του Ευρωκοινοβουλίου στο tweeter αναρτήθηκε το μήνυμα «Συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο #Rio2016», ενώ και από το υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε παρόμοιο μήνυμα: «Συγχαρητήρια Άννα Κορακάκη για το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή!»

Χαρακτηριστικό ήταν και το tweet της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Θερμά συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για το Χάλκινο στη σκοποβολή! Όποιος σκοπεύει και στοχεύει σταθερά, κατακτά το μέλλον #RioOlympics2016».

Η Άννα είναι μόλις 20 ετών, καθώς γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1996 στη Θεσσαλονίκη και το σωματείο της είναι ο Ωρίων θεσσαλονίκης. Έχει ύψος 1 μέτρο και 75 εκατοστά και ζυγίζει 66 κιλά. Προπονητής της  είναι ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης. Εκτός από το αγώνισμα του αεροβόλου στα 10 μέτρα, αγωνίζεται και στο σπορ πιστόλι στα 25 μέτρα, το οποίο θεωρείται το «δυνατό» της άθλημα.

κορακακη

Από το 2010 είναι μέλος της εθνικής ομάδας και στον πρώτο της αγώνα στο εξωτερικό κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μόναχο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών. Από το 2011 είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και στα 25 μέτρα πυροβόλων όπλων για 8 συνεχόμενες φορές. Ως Νεανίδα κατέχει τα πανελλήνια ρεκόρ στα 10 και 25 μέτρα. Επίσης έσπασε και το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Γυναικών στα 10 μέτρα με επίδοση 391/400 και συνεπώς είναι κάτοχος 3 εκ των 4 ρεκόρ στα αγωνίσματα που διαγωνίζεται.

κορακακη1