Europa League: Με ανατροπή και πάλι τροπαιούχος η Σεβίλλη

Το τρίτο συνεχόμενο Europa League και 5ο στη δεκαετία κατέκτησε χθες το βράδυ η Σεβίλλη επικρατώντας με ανατροπή επί της Λίβερπουλ (3-1) στον τελικό της Βασιλείας. Το σκορ άνοιξε στο 35′ η αγγλική ομάδα όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Κουτίνιο άνοιξε για τον Στάριτζ, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή και διαγώνια, έπιασε ένα απίστευτο σουτ με το εξωτερικό και έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Σόρια.

Με την έναρξη της επανάληψης όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην. Στο 46ο λεπτό και μετά από κακή απομάκρυνση του Μορένο με το κεφάλι, ο Μαριάνο πέρασε το Μορένο μέσα στην περιοχή και γύρισε στον Γκαμεϊρό που σε κενή εστία δεν αστόχησε.

Οι Σεβιγιάνοι είχαν ανακτήσει την ψυχολογία της αναμέτρησης και στο 64ο λεπτό πήραν προβάδισμα όταν ο Βιτόλο πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Λόβρεν, για να στρωθεί αυτή στον Κόκε, ο οποίος με μονοκόμματο πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μινιολέ (2-1).

Με κεκτημένη… ταχύτητα από την ανατροπή του σκορ, η Σεβίλλη τριπλασίασε τα τέρματά της “αγκαλιάζοντας” τον τίτλο στο 70′. Η μπάλα μετά από καραμπόλες και τελευταίο άγγιγμα από παίκτη της Λίβερπουλ, έφθασε στον Κόκε, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1. Πλέον, η Σεβίλλη εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Champions League.