Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του ποδοσφαίρου

Σήμερα στις 14:00 το μεσιμέρι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιβάν Σαββίδη για να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τα φαινόμενα βίας, την διαιτησία, τα προβλήματα στην Λίγκα και την ΕΠΟ μέχρι και τις διαφορές που έχουν οι μεγάλες ομάδες μεταξύ τους.

Ο κ. Κοντονής είχε προαναγγείλει από την Τρίτη πως το ζητούμενο είναι να συμφωνηθούν στο ίδιο τραπέζι υπό την αιγίδα της αθλητικής ηγεσίας, «κοινές γραμμές» στην προσπάθεια εξυγίανσης, διαφάνειας και εκσυγχρονισμού του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Παράλληλα υπάρχει και το ζήτημα της διακοπής του Κυπέλλου,το ανοιχτό μέτωπο με FIFA – UEFA και ο κίνδυνος άμεσων κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σταύρος Κοντονής ελπίζει πως μέσα σε ένα καλό κλίμα θα μπορέσουν να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκτόνωση του κλίματος έντασης και ακραίων φαινομένων βίας και επεισοδίων εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο τραπέζι μπορεί να πέσουν ακόμα και ονόματα για την διάδοχη κατάσταση σε Λίγκα και ΕΠΟ. Ονόματα κυρίως νέων και άφθαρτων προσώπων (σ.σ. πιθανότατα) τεχνοκρατών που θα έχουν την… έγκριση όλων των μεγάλων αλλά και γενικότερα όλων των συλλόγων. Εξάλλου η πολιτική ηγησία θεωρεί πως εφόσον έστω οι τρεις μεγάλοι τα βρουν, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν πολύ καλύτερα στην συνέχεια για το ποδόσφαιρο. Ο κ. Μελισσανίδης θα έχει μαζί του τον Αλέξη Δέδε, ο κ. Μαρινάκης τους κ.κ. Βρέντζο και Γιαννίκο και ο κ. Σαββίδης τους Μάκη Γκαγκάτση και Φωτιάδη.

Απων ο Παναθηναϊκός

Ο Γιάννης Αλαφούζος, δεν θα παρευρεθεί στην συνάντηση όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε αυτή, χαρακτηρίζει ανούσια και αναποτελεσματική την συνάντηση καθώς δε μπορεί να εξασφαλίσει από τους μετέχοντες το μίνιμουμ συναίνεσης. Παράλληλα, αναφέρει πως ο Ολυμπιακός αποδεικνύει καθημερινά την απόλυτη στήριξη στο υπάρχον καθεστώς και επομένως η συμμετοχή του στη συνάντηση με τον κ. Κοντονή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία ενός προσχηματικού διαλόγου.