Ο Κατσικάρης συνεχίζει στην Εθνική

Με τον Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο θα συνεχίσει η εθνική ομάδα μπάσκετ, τουλάχιστον μέχρι το Προολυμπιακό Τουρνουά μετά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας τεχνικός το βράδυ του Σαββάτου (5/12) με τους Γιώργο Βασιλακόπουλο και Παναγιώτη Τσαγκρώνη στη Μαδρίτη.

Εκεί, οι τρεις τους συμφώνησαν να τηρηθεί το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογραφεί που σημαίνει ότι θα κάτσει στη άκρη του πάγκου και να καθοδηγήσει την ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα, όπως οι συζητήσεις που θα γίνουν με τους Νίκο Ζήση και Γιάννη Μπουρούση, που ακόμη παραμένει ερωτηματικό αν θα συνεχίσουν για ένα ακόμη καλοκαίρι.

Όπως ακόμη και για τους ΝΒΑερ Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Κουφό, για τους οποίους θα γίνουν τα σχετικά ταξίδια στις ΗΠΑ. Το προσεχές καλοκαίρι θα γίνουν τρία Προολυμπιακά Τουρνουά των έξι ομάδων από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου, με τους νικητές αυτών να παίρνουνε τα τρία εισιτήρια για τη Βραζιλία.

Στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα συμμετέχουν οι Ελλάδα, Γαλλία, Σερβία, Ιταλία, Τσεχία, Καναδάς, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία.

Ακόμη υπάρχουν τρεις κενές θέσεις για τις διοργανώτριες κι αν αυτές είναι από τη λίστα των παραπάνω, τότε θα πάρει τη θέση τους η πρώτη επιλαχούσα ομάδα ανά ήπειρο. Και πιο συγκεκριμένα από την Ευρώπη η όγδοη του Ευρωμπάσκετ Λετονία.