Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Παναθηναϊκού άσκησε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακού.

Και τυπικά, την Πέμπτη το πρωί, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον Παναθηναϊκό γα τα επεισόδια στην Λεωφόρο που είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωσή του.

Η πειθαρχική δίωξη αναφέρει: «Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της 21/11/2015)».

Τα άρθρα όμως πάνω στα οποία ο κ. Σιμιτζόγλου στήριξε την πειθαρχική του δίωξη δεν προβλέπουν ποινή αφαίρεσης βαθμών, καθώς τα «εκτεταμένα επεισόδια» στον εν γένει χώρο του γηπέδου τιμωρούνται με πρόστιμο από 40 έως και 100.000 ευρώ, ενώ για «επεισόδια στις εξέδρες» ανεβαίνει από 50 έως και 120.000.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο κίνδυνος της τιμωρίας δεν έχει εξαλειφθεί τελείως, καθώς οι «πράσινοι» μπορεί να θεωρηθούν υπαίτιοι για την ματαίωση του παιχνιδιού.