Στο "μικροσκόπιο" ο "Κάιζερ"

Σε δύσκολη θέση είναι, πλέον, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μετά τις νέες αποκαλύψεις για την εξαγορά ψήφων για την ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία.

‘Οπως αναφέρει το ΑΠΕ επικαλούμενο αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας, «Bild» υπάρχει στα χέρια της δικαιοσύνης έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Μπεκενμπάουερ και μέσω του οποίου έγινε η δωροδοκία μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο τότε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του παγκοσμίου κυπέλλου υπέγραψε έγγραφο, με ημερομηνία 6 Ιουλίου του 2000, δηλαδή μόλις τέσσερις μέρες πριν από την απόφαση της FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση στη Γερμανία και με το οποίο προώθησε τα 6.7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο επονομαζόμενος και «Κάιζερ» είναι, επίσης, υπό διερεύνηση για τη μη συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022.
Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης έχει επικεντρώσει την έρευνά της στην «περίεργη» πληρωμή ύψους 6.7 εκατ. ευρώ από την οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν.

Ο ίδιος ο Μπεκενμπάουερ διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο, τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν πριν από μερικές μέρες, ότι η ομοσπονδία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του 2006 πληρώνοντας αυτό το ποσό σε μέλη της FIFA, αλλά οι νέες αποκαλύψεις τον φέρνουν σε πολύ δυσχερή θέση.

Πηγή: ΑΠΕ