Super League: Δεσπόζει το αθηναϊκό ντέρμπι, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Το αθηναϊκό ντέρμπι, Παναθηναικός-ΑΕΚ (19:30), δεσπόζει στο σημερινό «κυρίως πιάτο» της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Η χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού στη Βέροια καθιστά επιτακτική ανάγκη και για τους δύο μονομάχους τη νίκη, εάν θέλουν να μην απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την κορυφή.

Ιδιαίτερα για το γηπεδούχο Παναθηναϊκό το αποψινό ματς είναι «χωρίς αύριο». Μετά την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και σε συδυασμό με το «τρίποντο» του «αιωνίου» αντιπάλου στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, οι «πράσινοι» βρίσκονται στο -9 από τον Ολυμπιακό, οπότε η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ είναι μονόδρομος.

Μόνο σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα μπορεί να ελπίζει ελπίζει στην ανατροπή του σκηνικού (ακολουθεί σε δύο αγωνιστικές και το ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας), σε διαφορετική περίπτωση από πολύ νωρίς θα τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Κλωναρίδης και Τελάντερ, ενώ επιστρέφει ο Σάντσεθ.

Με νέο προπονητή στον πάγκο της τον Γκουστάβο Πογέτ (θα κοουτσάρει κανονικά την Ένωση στο «Απόστολος Νικολαΐδης), η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη εφετινή της νίκη απέναντι σε έναν από τους διεκδικητές του τίτλου, μετά τις ήττες που γνώρισε από ΠΑΟΚ (2-1) και Ολυμπιακό (4-0).

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ουρουγουανό τεχνικό είναι ο Αραβίδης, ο οποίος παρά την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του δεν δείχνει να προλαβαίνει. Αντίθετα, οι Σιμόες και Μπαρόχα, είναι «ετοιμοπόλεμοι». Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες συναντήσεις: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (15:00), Ξάνθη-Παναιτωλικός (17:15), ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός (17:15).

Πηγή: naftemporiki