Όπως διέρρευσε από την ΕΠΟ, ο Μίκαελ Σκίμπε θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο νέος ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών ποδοσφαίρου. Ο 50χρονος τεχνικός ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα το απόγευμα της Πέμπτης, συζήτησε με τον Γιώργο Γκιρτζίκη το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους και το πρωί της Παρασκευής επήλθε οριστική συμφωνία, μετά τη νέα επαφή που είχαν. Από τα όσα έχουν διαρρεύσει ο Σκίμπε θα φέρει μαζί του ένα συνεργάτη, ενώ αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΠΟ για την παραμονή του Κώστα Τσάνα στο τεχνικό τιμ. Αν δεν προκύψει κάτι διαφορετικό ο Σκίμπε θα κάνει ντεμπούτο στο εκτός έδρας φιλικό της Εθνικής με το Λουξεμβούργο, στις 13 Νοεμβρίου.
Ο Μίκαελ Σκίμπε
Ο Μίκαελ Σκίμπε ξεκίνησε ως ταλαντούχος μέσος στην Σάλκε (και διεθνής με την εθνική Γερμανίας Κ18), μετά από μόλις δυο χρόνια καριέρας όμως κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 21 ετών. Ο λόγος έχει να κάνει με τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που βίωσε σε μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα υπέστη τρεις φορές ρήξη χιαστών, όπως αναφέρει το αναλυτικό ρεπορτάζ του sport24. Η Σάλκε αγκάλιασε τον νεαρό τότε παίκτη και του προσέφερε τη δυνατότητα να εργαστεί ως προπονητής. Έτσι, μετά τις σπουδές του πήρε πόστο στις ακαδημίες των “μπλε” όπου παρέμεινε για ένα χρόνο.
Το 1989 η Ντόρτμουντ του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει με τη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια. Μετά από οκτώ χρόνια, ο Σκίμπε έγινε υπεύθυνος των ακαδημιών κι ένα χρόνο αργότερα (1998) ανέλαβε την πρώτη ομάδα με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα (32 ετών τότε).
Το Φεβρουάριο του 2000 ωστόσο η συνεργασία του λύθηκε (η Μπορούσια στο τέλος της σεζόν τερμάτισε 11η) και ο Σκίμπε βρέθηκε εκ νέου στη δεύτερη ομάδα. Αυτό δεν του άρεσε καθόλου, οπότε μόλις ήρθε η ευκαιρία από την εθνική ομάδα της Γερμανίας την αποδέχθηκε. Εκεί μαζί με τον Ρούντι Φέλερ έμειναν για τέσσερα χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2005 ο Σκίμπε επέστρεψε στους πάγκους συλλόγων, αφού ήθελε πλέον να ανοίξει τα φτερά του.
Ακολούθησε μία “τρελή” δεκαετία με τον Σκίμπε να κάθεται στους πάγκους των: Μπάγερ Λεβερκούζεν (2005-2008), Γαλατάσαραϊ (2008-2009), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2009-2011), Εσκισεχίρσπορ (2011), Χέρτα (2011-2012), Καραμπούκσπορ (2012), Γκρασχόπερς (2013-2015) και τέλος επιστροφή ξανά στην Εσκισεχίρσπορ (2015).
Σε όλες τις ομάδες για ένα πράγμα δεν τον κατηγόρησε κανείς. Πως δεν προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Πάντα με ιδέες και επιθετική φιλοσοφία, ήθελε να περάσει το δικό του στυλ. Κάποιες φορές του βγήκε και κάποιες άλλες όχι. Συνολικά πάντως το ποσοστό νικών του από τη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ μέχρι και την Εσκισεχίρσπορ άγγιξε το 44.40%, ένα ποσοστό καθόλου άσχημο αν σκεφτούμε πως κάποιες ομάδες που ανέλαβε είχαν ως στόχο την παραμονή.